Donnan Velmu Valentino s. 7.12.2008

Velmu on hieno poika. Ja se, että Velmu on hieno poika, pitää tietysti kertoa juurta jaksaen, koska nyt ollaan syvimpien totuuksien äärellä. Niin että otappa hyvä asento (Onko kupissa kahvia? Röökillä kannattaa käydä, koska tässä menee hetki...) ja lue huolella.

Velmun pää. Se on kaunis. Siinä on kaikki ne asiat just niillä kohdilla kuin hienossa koirassa ja eritoten tollereista parhaimmassa kuuluu ollakin.

1. PÄÄANALYYSI
<< etusivulle
Velmun nenä. Kirsu, alan sanastoa käyttääkseni.
Höpselinokka perheen kesken. Tähän saa mielenkiintoisen näkökulman ruokapöydän reunan alta aina silloin tällöin. Mutta eikö olekin väri kohdallaan? Onko kaksi sierainreikää just siinä missä kuuluukin olla? Tasapainoinen, muodoltaan kiinteä ja sopivan kostea. Tollerin nokka. Velmun oma nenukki. Kyllä tällä haistaa tennispallot kilometrin säteeltä. Ja huhtikuun jälkeen joka juukelin vareksenkin.
Korvat. Molemmin puolin päätä, johon kiinnittyneinä mukavasti. Näillä kuule tilanteen vaatiessa tosi hyvin. Korvanpäällyskarvat on hienot ja joskus krepatun näköiset. Kesällä niitä korvakarvoja siisteyden vuoksi joutuu leikkaamaan ohennussaksilla mutta silti ne on hienot korvat. Ja jos toinen ei olekaan ihan päänmyötäisesti, niin tuomari on hyvä vaan ja katsoo ensin omia korviaan peilistä ennenkuin tulee toisen korvaa kritisoimaan. Se on ihan hyvä just siinä missä se on, vasen korva. Vastapuolella oikeata korvaa, siinä toisella puolen päätä. Joka on siis hieno. Pää.
Otsan valkoinen viiva. Se on niin kaunis ja just sopivan mittainen ja ihan oikealla paikallaan ja valkoinen. Erottuu hyvin siitä tosi kauniin värisestä punaisesta karvasta joka Velmulla kasvaa juuri sopivan mittaisena ja runsaana. Valkoinen viiva etenee otsalta kohti hienoa kuononkärkeä tasapainoisesti ja upean symmetrisenä.

Jokaikinen valkoinen karva on juuri parhaimmalla kohdallaan siellä punaisten seassa. Jotka nekin ovat just niin hienoja kuin tollerilla voi vain olla. Velmulla tietysti erityisen upeat ja kauniit.
Silmät. Täydellisen vaalean kullanvihreät, joissa reunoilla tummempi vihreä kehä.
Otsa. Lähentelee täydellisyyttä.
2. TAKAPÄÄANALYYSI
Häntä. Tästä voi Velmu olla ylpeä aina: kun häntä on märkä, kun siinä on risuja, kun se on ollut kampaamatta kuukauden ja kasvaa rastaa ja etenkin silloin kun se kaartuu leuhkasti selän päälle. Se on hieno häntä koska se on kiinni maailman hienoimmassa Velmussa.

Pöksyt eli persvillat ovat myös komeat.
3. KÄPÄLÄANALYYSI

Sekä etu- että takakäpälät on hienot valkoiset, niissä kasvaa hauskat varvasvälikarvat ja niillä on tollerin mukava maailmassa olla.


Kun lisätään ylläolevaan vielä luonneanalyysi ilman turhia löpinöitä...

Velmu on kiltti. Ei pienintäkään ilkeyttä havaittavissa, mutta varsinainen velmuilija aina välillä. Rakastaa eniten maailmassa tennispalloja, uimista, ja etenkin jos voi uiden noutaa tennispalloja. Tai jos ei ole tennispalloja, voi noutaa ihan mitä vain, jonka voi heittää kauas. Tai vaikka lähellekin, ei se niin tarkkaa ole. Velmulle ainakaan.Hän on hirmu onnellinen, jos vaikka heitellään ikean pehmorottaa 15 sentin päästä, nojatuolista, vasemmalla kädellä, TVtä samalla tuijotellen.
1+2+3= Hieno poika Velmu